Voedergewoontes bij mijn CH Teddy's.

 

Als basisvoer krijgen mijn dieren elke dag Union Cavia Corn. Dit voeder bevat alles wat een cavia nodig heeft en vooral veel Vit C. ( zie de te koop pagina ).

Het basisvoer wordt aangevuld met hooi water en elke dag voederwortels.
Ik voer de dieren 2 maal daags (s'morgens en s'avonds).


Om de andere dag krijgen de caafjes bij hun voederwortels nog twee andere groeten en fruitsoorten waarin ik zoveel mogelijk variatie probeer te brengen.

Vooral in de zomermaanden als het erg warm is staat regelmatig watermeloen op het menu. ( en mijn airco zorgt voor de nodige verkoeling) 
Omdat ik geen vers gras ter beschikking heb krijgen mijn dieren daar in de plaats van Compact gras , waar ze helemaal verzot op zijn.

compactgras

 

Gedroogde kruiden staan ook regelmatig op het menu van mijn dieren, waaronder
gesneden Luzerne, gedroogde peterselie-goudsbloemmix en peterselie-brandnetelmix, selderijsteeltjes en thijm.
Deze bestel ik bij Dieza.nl
 

Zeugjes krijgen na hun bevalling dillepellets en havervlokjes , dit om de melkproductie te stimuleren en aan te sterken.
De kleintjes kunnen dat enkele dagen na hun geboorte ook meeeten en worden zo naast de moedermelk extra ondersteund in hun groei. 

Als de kleintjes zijn afgespeend geef ik de zeugjes als ze op hun normale gewicht zijn bij de caviakorrel ook een handje zelf samengestelde meusli erdoor die ik koop bij Dieza.nl. Dit om te voorkomen dat ze te snel vervetten.


Als laatste nog een link naar een duitse website waar allegroenten en kruiden staan die eetbaar en niet eetbaar zijn voor verschillende knagers.

http://www.meerschweinchen.com/futter/ausgabe.php